Wat organiseren wij zoal het gehele jaar door?

Zie onze kalender voor alle evenementen dit jaar.

Basis Dressuur

Tijdens het outdoor seizoen van april tot en met september worden er volop dressuurwedstrijden (BB t/m ZZ licht) door ons georganiseerd.  Wij beschikken over een prachtig sfeervol terrein waar wij ruiters op ieder niveau verwelkomen. Ook zijn wij  makkelijk te bereiken, slechts 5 minuten rijden vanaf afrit Blaricum/ Huizen A27.

Onze accommodatie beschikt over een grote plaat (eb en vloed Agterbergbodem) waar tijdens de dressuurwedstrijden twee 20m x 60m ringen uitgezet worden. Losrijden kan in de 30m x 60m bak ook op Agterberg bodem. Er is genoeg parkeerruimte en een gezellige kantine met een prachtig terras waar u heerlijk kunt genieten van de wedstrijd onder het genot van een hapje en een drankje.  Onze vrijwilligers in de catering, secretariaat, parkeerterrein en als ringmeester staan altijd klaar om u van een fijne wedstrijd te voorzien. De wedstrijden op zaterdag beginnen vanaf 12:00 uur i.v.m. verenigingslessen. En wist u dat als u lid bent van Stad en Lande Ruiters u € 2,50 korting krijgt op het inschrijfgeld?

Inschrijven gaat via MIJNKNHS maar voor vragen kunt u altijd een e-mail sturen naar dressuur@stadenlanderuiters.nl

Subtop dressuur

Ook de top van de dressuur kan bij ons terecht. Een paar keer per jaar organiseren wij dressuurwedstrijden op het hoogste niveau. We leggen een mooie ring in het midden van de plaat zodat alle ruiters rustig met veel ruimte hun proef kunnen rijden. Vanaf het terras hebben toeschouwers goed zicht op de wedstrijd. Inschrijven en verdere informatie gaat via MIJNKNHS en voor vragen kunt u een email sturen naar dressuur@stadenlanderuiters.nl

Doe mee of kom genieten van het ZZ Zwaar, de lichte tour en natuurlijk de zware tour met de Grand Prix.

Mennen

Vaardigheid

Bij de vaardigheid rij je ook tweemaal (hetzelfde) rondje. Bij de vaardigheidswedstrijden is er een parcours uitgezet dat is afgebakend met plastic kegels. Op iedere kegel ligt een (tennis)bal. De menner moet zijn span door dit parcours sturen, zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner!

Enthousiast? opgeven mag via: mennen@stadenlanderuiters.nl

Onderlinge menwedstrijd

De Stad en Lande Ruiters men commissie organiseert twee onderlinge men wedstrijden. De wedstrijden zijn per dag verdeeld in een categorie. 

Tuigpaarden dag

Een andere vorm van aangespannen sport. Dit evenement is gericht op show, uiterlijk en de beweging van de paarden. Tuigpaarden en Hackney’s komen vanuit heel Nederland om in Blaricum een show te rijden. Hoe harder het publiek klapt, hoe beter de paarden gaan lopen. Blaricum staat hoog aangeschreven op de kalender van de rijders. De rubrieken zijn meestal overvol.

De rijders willen hun paard of pony zo mooi mogelijk laten lopen. Dit wordt allemaal beoordeelt door een jury vanaf de KNHS. De rijders hebben vaak maar 15 minuten om hun paard te laten zien. Daarna maakt de jury de beslissing. Als de jury toch twijfelt, mag de top nogmaals overrijden. Daarna valt het definitieve besluit. Dit evenement wordt ook op ’t Harde verreden vanwege de grote van de rijbaan. Omdat deze dag in teken staat van show, regelt de commissie een kidshoek, kraampjes, springkussen en is er volop catering aanwezig. Wil je helpen? Stuur dan een mail naar mennen@stadenlanderuiters.nl

Springen

Ook organiseert Stad en Lande Ruiters meerdere springwedstrijden in het jaar. Waaronder ons grootte wedstrijd Jumping Blaricum.

Opgeven hiervoor kan via MIJNKNHS voor vragen: springen@stadenlanderuiters.nl

Oefenspringen

Verschillende keren per jaar staat er een oefenparcours klaar voor iedereen die dat wilt. Vaak komen hier grootte stallen op af om met hun jonge paarden te oefenen. Wil jij hier ook aan mee doen?

Opgeven mag via: springen@stadenlanderuiters.nl

Clinic’s

Clinic’s zijn er in alle vormen en maten. Wij hebben al meerdere leerzame dressuur en spring clinic’s mogen verzorgen maar ook bijvoorbeeld grondwerk, schriktraining, horseboarden en crosstraining.

Houd de kalender in de gaten voor alle clinic’s. De evenementen commissie zou het super leuk vinden als leden met eigen suggesties komen. Heb je een leuke suggestie voor een clinic stuur dan een mailtje naar één van de commissies.